четвртак, 19. јул 2007.

Pripreme u Litvaniji(Balticko more)


22 avgust 2005:
Posle samo mesec dana provedenih na Islandu, sa rukometnim klubom HK-Kopavogur krenuli smo na produzene pripreme od 22 dana put Litvanije. Ta zemlja je za mene bila prava nepoznanica. Znao sam samo to da je to bivsa ruska republika i da se nalazi na baltickom moru. Ali vec pri sletanju na Aerodrom u glavnom gradu Vilniusu, i putem od aerodroma do hotela u kome smo prenocili, mogao sam zapaziti da je Litvanija mnogo slicnija Srbiji nego Island. U Vilniusu smo bili samo jedan dan, vec sutradan posle rucka krenuli smo put mora na drugi kraj drzave. Evo i nekoliko fotografija iz Vilniusa koji dosta podseca na Beograd.




Na putu ka krajnjoj destinaciji i grada Kalpeida, koji se nalazi na obali Baltickog mora, 2 dana smo prenocili u Panevezysu, gde smo imali i 2 prijateljske utakmice. Jednu sa vicesampionom Litvanije, i drugu protiv aktuelnog prvaka Francuske Ivry Lavgrenom iz Pariza. Prvu utakmicu smo dobili a drugu igrali nereseno. Inace u Panevezysu smo odseli u starom komunistickom hotelu koji je do raspada USSR-a glasio za zabranjeni hotel . U kome su odsedali samo clanovi infobiroa i tadasnja ruska politicka moc. Inace hotel je renoviran i osavremenjen posle pada komunizma, ali sve u stilu koji je vazio za vreme vladavine komunizma. Za Islandjane je to bio dozivljaj ali za mene to nije bila nikakva senzacija, samim tim sto 50procenata hotela u nasoj zemlji moze dobiti isti epitet.
Nekoliko fotografija iz gore navedenog grada:

Pogled sa terase hotela


najava utakmice

Saigrac iz kluba Tomas Eitutis koji je zaradio prelom ruke na drugoj utakmici protiv Ivry Lavgrena, i ja ispred hotela


Na putu do baltickog mora zadrzali se par sati u Kaunasu, gde smo iskoristili sl.vreme za soping :-).

i zadrzali se na kratko u restoranu, koji se nalazi u prirodnom rezervatu koji je pod zastitom UNESKO-a.

Konacno, i stigosmo do krajnje destinacije, grada na obali baltickog mora Kalpeida

prvi autogrami, :-)

Treniralo se tri puta dnevno i bilo je dosta naporno. Ujutru trcanje na plazi i vezbe istezanja, popodne smo imali trening snage(najcesce u teretani) i vecernji trening je bio u hali sportova(kombinovani trening tehnike i brzine). Ali i pored toga naslo se slobodnog vremena da se obidje prelep primorski grad Klapeida.
Sportsko poslovni centar AKROPOLIS u kome se osim dvorane za rukomet,kosarku, odbojku ..nalazi i hokejaska dvorana oko koje se nalaze brojni restorana i butici.

Arvidas Sabonis je naravno najcuveniji Litvanski sportista, tako da je u sklopu tog sportskog centra postavljen spomenik-zlatna saka A.Sabonisa

Нема коментара: